Fotó:origo
Fotó:origo

Bátorfi Csillának tetszik az asztalitenisz-világbajnokság hangulata.

A kilencszeres Európa-bajnok klasszis úgy látja: a budapesti vb-t jól előkészítették, és a külföldiek is elismerően nyilatkoznak a magyar rendezésről. „Mindegyik csarnoknak más hangulata van itt a Hungexpón, az egésznek van egy fesztivál jellege, és ezt jó látni, hogy a nézők szórakoznak, szurkolnak és kikapcsolódnak” – mondja Bátorfi, aki jelenleg edzőként Németországban dolgozik.

„A külföldiek közül akikkel beszéltem, mindenki pozitívan nyilatkozott a budapesti vb-ről. Szerintem a magyarok is helyenként erőn felül teljesítettek, illetve teljesítenek. Bízom benne, hogy a vb hatására többen kezdenek el versenyszerűen versenyezni. Érdekes a sportág megítélése, mert magát a pingpongot nagyon sokan játsszák, de ezt próbálom megértetni a gyerekekkel, hogyha komolyan akarják venni az asztaliteniszt, akkor szakítaniuk kell azzal az érzéssel, amit a pingong nyújt például a strandon vagy egy játszótéren. Az élsportos asztalitenisz egy minden elemében abszolút profi sportág.„ – fogalmazott Bátorfi Csilla. 

A világbajnokság szurkolói zónájában szerdán Bátorfi Csillán kívül a birkózó Növényi Norberttel és Bárdosi Sándorral, valamint a labdarúgó Hrutka Jánossal és Sebők Vilmossal lehetett ütögetni.A Liebherr 2019 Asztalitenisz Világbajnokság április 28-áig tart a Hungexpón.