Nem akármilyen csapat támogatja a budapesti Szent Pál Akadémia labdarúgó-szakosztályát, ugyanis a jövőben az Internazionale segítségével próbálják kinevelni a jövő tehetségeit.

Amint arról az Inter honlapja beszámolt, Javier Zanetti, a klub egykori legendás játékosa – aki jelen pillanatban alelnökként dolgozik – a megállapodásról szóló sajtótájékoztatón bizakodóan tekintett előre a partnerség jövőjét illetően:

Minden gyerek szeret futballozni, és a legjobban a sport értékeinek segítségével tudnak igazán éretté válni. Ezen az akadémián pontosan ezt szeretnénk átadni, a megfelelő szaktudással rendelkező edzők segítségével, hogy minél több fiatal tehetséget tudjunk a legjobb keretek között kinevelni. Boldog vagyok, hogy ezzel a lehetőséggel sok ifjú aspiránsnak lehetőséget tudunk adni álmaik beteljesüléséhez.”

Zanetti azt is kiemelte, biztos benne, sikeres lesz az akadémia, már csak azért is, mert tudja, hogy mindkét fél remek munkát végez. Maga a tréningprogram is a játékosok természetes fejlődése köré lesz felépítve, külön kitérve az egészen fiatalokra és a már serdülőkorban lévő futballisták számára is.

A Szent Pál Akadémia egyébként az U7-től az U19-ig szinte minden korosztályban képviselteti magát a futball terén. Jelen pillanatban körülbelül 150 játékossal és nyolc edzővel rendelkeznek, de ezek a számok az új partner hatására biztosan nőni fognak.

A Szent Pál Akadémia FC Facebook oldala itt.