Huszonhárom millió forintból hatvankilenc kerékpáros túra és program valósulhat meg idén a Kerékpárral 7 határon át programsorozat keretén belül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

 A közleményben azt írták, a tárca februárban kiírt pályázatán hazai és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy azok intézményei nyertek el legfeljebb 400 ezer forintot a programok megrendezésére.

A programok megrendezésének határideje október vége. A szervezők utófinanszírozásban kapják meg a támogatást - tették hozzá.

Ismertették, a Kerékpárral 7 határon át programsorozat 2015-ben indult, akkor ötmillió forintos keretösszegből kilenc eseményt rendeztek. 2017-ben rekordszámú, összesen 47 túrát és kerékpáros programot szerveztek.

A közlemény szerint a programok célja többek között a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése, a határmenti térségek értékeinek megismertetése és a szomszédos országokkal fenntartott kapcsolatok erősítése. A túrák továbbá elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést és a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását.

A támogatott pályázók, programok listája a kormany.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI